Vegan borrelplank met nuggets en kimchimayonaise

Tijdens Veganuary hoef je de borrel op vrijdagavond niet te laten met deze darm-vriendelijke vegan variant op de bekende borrelplank. Met de verschillende smaken en texturen is het niet alleen een feestje op je bord maar ook op je tong!

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 verpakkingen Meatless Farm Chickenless Nuggets
4 el veganaise
2 el (vegan) kimchi
200 g aspergebroccoli (bimi)
100 g snackpaprika’s
50 g kalamata olijven
1 tros groene druiven
Voor de gepekelde bloemkoolroosjes
200 g bloemkoolroosjes
200 ml azijn
75 g suiker
2 tenen knoflook, geplet
8 peperkorrels
1 tl kerrie
½ tl kurkuma
1 kleine biet, geschild
Voor de geroosterde kikkererwten
200 g kikkererwten, gekookt
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
½ tl kerrie
Bereidingswijze
Verdeel de azijn, suiker, knoflook en de peperkorrels voor de snelle gepekelde bloemkoolroosjes over twee grote glazen potten. Doe bij de een de kerrie en de kurkuma en bij de ander een geschilde biet in stukjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over de potten en zet apart. Dit kun je ook een dag van tevoren doen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de gekookte kikkererwten en dep ze droog. Meng met de olijfolie, kerrie en het paprikapoeder en bak voor 20 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel halverwege.
Stoom de aspergebroccoli in 5 minuten beetgaar.
Maak de kimchimayonaise door de kimchi fijn te snijden en te mengen met de veganaise. Voeg ook 1-2 theelepels vocht van de kimchi toe.
Bak de nuggets in een dun laagje olie voor 3 minuten in een koekenpan of frituur ze voor 2 minuten op 170 graden.
Haal de bloemkoolroosjes uit het vocht. Leg alle ingrediënten op een grote borrelplank en serveer.
Wist je dat?

Gezonde darmen niet alleen belangrijk zijn voor een goede spijsvertering? Wetenschappers ontdekken steeds meer over hoe microbiota positief bijdragen aan je algehele gezondheid – zelfs je mentale welzijn!

Het bericht Vegan borrelplank met nuggets en kimchimayonaise verscheen eerst op Plantaardig.org.